Ugrás a fő tartalomra

Trónok harca relikviák

Bár a karácsonyi ajándékozás éppen véget ért, azért az igazi rajongás nem ünnephez kötött. Manapság mindenhol Trónok harca relikviákba botlom a városban és az interneten, ezért arra gondoltam, összegyűjtök pár olyan cuccot, amit az országban is megtalálhattok anélkül, hogy külföldről kéne rendelnetek. Sok helyen azért nem írok boltot, mert az interneten több helyről is rendelhetőek a cuccok, azt pedig nem tudom garantálni, hogy pont ott a legolcsóbbak.

Funko POP! figurák
Ezek az aranyos, buci fejű figurák nagyon népszerűek, sokan gyűjtik a Game of Thrones kiadás tagjait. Gyakorlatilag minden fontos szereplőről készült figura, én az előbb tudtam meg, hogy több Jon, még véres Jon kiadás is van, de sárkányok és rémfarkasok is kaphatóak, ahogy a képen látszik. Egyrészt nem kerülnek sokba, másrészt nem foglalnak nagy helyet; bármikor rápillanthatsz a kedvenc szereplőidre a szobádban, vagy elviheted őket kirándulni, ahogy a kép készítője tette. Ha végképp nem tudsz dönteni, kit vegyél meg, a kisebbekből még zsákbamacska-csomagot is láttam.

Poszter
Persze érthető, ha nem éred be örökké a bucifejű Jon nézegetésével, és szeretnél egy naagy eredetit a faladra. Több poszterárus helyen is kaphatóak, és mindenhol nagyjából ugyanaz a felhozatal (gondolom, hasonló helyről származnak): a házak zászlai mellett érthető okokból főleg Jon és Daenerys képeit láttam. Én különösen a térképekkel szemezek, mert imádom őket, de nyomába se érnek a legzseniálisabbnak, ami Magyarországon is rendelhető, de egy külföldi oldalról tudtam most belinkelni (spoilerveszély!).

Bögre
Az örök klasszikus, ha filmes cuccról van szó: nincs jobb, mint egy reggeli teázás-kávézás közben Westeros térképe felett elmélkedni, vagy megmutathatod a házban lakóknak, hogy van egy Lannister-házas bögréd. A legrosszabb, ami történhet, hogy már előbb használják, mielőtt te felkelnél, vagy találtok egy közös okot a beszélgetésre. Ha pedig arra sincs időd, hogy érdemben búcsút vegyél tőlük és a bucifejű véres Jontól a polcodon, kapd elő a Trónok harcás elviteles bögrédet!

Jegyzetfüzet
Aki igazán szeret írni, tudja, milyen érzés, mikor belép egy papír-írószeres boltba, és megcsapja az izgalommal vegyes rémület: innen aztán el nem megy, amíg nem vesz valamit. Mióta a Pirex Papírban minimalista Trónok harca jegyzetfüzeteket árulnak, méghozzá a bejárathoz egészen közel, ez az érzés egy másodperc alatt utolér. Azért emeltem ki a boltot, mert nem pontosan ugyanezek a noteszek vásárolhatóak meg a különböző poszterboltokban, de azok is gyönyörűek. Szerintem érdemes körülnézni, hogy egy jó kis Trónok harca fanfictionnek a megfelelő füzettel ágyazzunk meg!

Fegyvermásolatok
Ezt a végére hagytam, mert na, egy falon lógó Jégnél jobban semmi nem szimbolizálja, hogy elszánt rajongó vagy, és természetesen ilyet is be lehet szerezni. Én még A gyűrűk ura után kutatva bukkantam rá erre a lehetőségre. Persze egy ilyen kard nem játék, hiába nem valódi, mert ha nem is vágásra találták ki, bizony nagy és szúrós - de ha értelmesen bánsz vele és tisztán tartod, szép és antik hangulatot teremthet egy szobában.

Megjegyzések