Ugrás a fő tartalomra

Rögtönzött tartalomjegyzék

Üdvözlök mindenkit itt, egy személyes blog és egy írói portál közötti valamimen. Nem lustaságból nem határoztam meg pontosan: régóta jelen vagyok a blogos világban (főleg a Gportál és a Blogspot terén), és szeretném megosztani veletek a véleményemet, tapasztalataimat, tippjeimet a blogírással, történetekkel kapcsolatban, és ezeket úgy összeszedni, hogy később is böngészhessétek. A személyes oldal motivációja pedig az, hogy mostanában nagyon elakadtam az írásban; reménykedem benne, hogy az érdekes – vagy annak szánt – cikkekkel, inspirációkkal talán én magam is kedvet kapok az íráshoz, és ti ahhoz, hogy olvassatok tőlem.
Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne méltón nekilátni egy ilyen fura blognak, végül egy kis ízelítőt készítettem nektek, miről lesz biztosan szó a későbbiekben. Más tartalmakat is igyekszem hozni közöttük, amelyek szintén érdekelhetnek Titeket!
Szeretek írni, de hogyan mutassam meg?
Semmi baj nincs azzal, ha csak a fióknak szeretsz írogatni, de ha megteszed azt a lépést, hogy másnak is megmutasd a szövegeidet, vagy egy blog esetében főleg magadat, akkor több szempontot figyelembe kell venni. Ezt a sorrendet a személyes blogolvasási tapasztalataim alapján állítottam fel.
1) Egy oldal külseje
Mondhatjuk, hogy a külső nem lényeg, de bizony ez az első, amelyet egy blogon vagy írásos oldalon meglátunk – és az utolsó is, ha nagyon nem nyer meg minket. A cikkeimet arról szeretném írni, hogy egy olvasó számára milyen egy jól kinéző, igényes blog, hogyan érjük el a hatást, és mit is kezdjünk a designos oldalak segítségével. A tapasztalataimat is megosztanám a blogspottal és gportállal kapcsolatban.
2) Egy jó sztori
Egy történetnek szánt oldalnál fontos szempont, hogy a bevezető milyen hatást tesz ránk. A blognál mi magunk vagyunk a hatás. Hogy mi az érdekes, és mitől az, arról oldalakon át lehetne beszélni. Mi eléggé „ütős”?
3) Helyesírás
A rossz helyesírás porig rombolhatja az eddig az oldalunkról kialakított képet. Nagyon gyakran előforduló hibákra szeretném felhívni a figyelmet, és az új helyesírási szabályokról is írnék, amelyek véletlenül sem olyan ijesztőek, mint amilyennek tűnnek.
4) Rendszeresség, rendszerezettség
Gyönyörű és igényes oldalak százait nem látogatja senki. Szerintem fontos beszélni arról, hogy mitől lesz egy oldal vagy történet olvasott, és hogy milyen mértékben kell komolyan venni ahhoz, hogy az olvasók is komolynak, megbízhatónak érezzék a szerzőt, és számítsanak a folytatásra.
És a legfontosabb, én is számítok rátok! Az oldalra a saját véleményem kerül ki, de természetesen tévedhetek, vagy nézhetem más szemszögből a dolgokat, mint Ti. Ha bármi gondolatotok van, nyugodtan írjatok hozzászólást (vitázhatunk is, azt szeretek)!

Megjegyzések